У Яремчі триває Карпатський форум регіонального розвитку.

 

Сьогодні, 31 травня, в Яремчі на Івано-Франківщині стартував Карпатський форум регіонального розвитку, передає Репортер. Триватиме він і завтра, 1 червня.

 

У перший день заходу в ньому взяли участь понад 170 гостей з 4-х областей України (Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської), а також з Польщі, Німеччини, Румунії. Гостем форуму став і Президент України Петро Порошенко.

 

Під час свого виступу він наголосив, що однією з найкращих реформ в Україні стала реформа децентралізації. Натомість представник Космацької ОТГ Дмитро Дзвінчук порушив перед главою держави питання створення робочих місць в гірських районах.

 

«Люди постійно виїжджають за кордон, в той же час ухваленийзакон про реорганізацію робочих місць гірських територій, але до 2019 року ми не зможемо ним скористатись», – сказав він і попросив посприяти у проходженні цього законопроекту.

 

Петро Порошенко запропонував звернутися до Верховної Ради, аби зробити його пріоритетним, і пообіцяв посприяти.

 

Також під час форуму говорили про дороги в Карпатах, іноземні інвестиції в регіон, якість освіти та медицини. Петро Порошенко пообіцяв гірським районам медичні гелікоптери.

 

Перед форумом глава держави побував на відкритті третьої лінії на івано-франківському цементно-шиферному заводі, а також на відкритті нового корпусу Прикарпатського центру репродукції людини.

31.05.2018