В Угорщині планують запровадити покарання за допомогу нелеґальним міґрантам.

Покаранням може стати навіть річне позбавлення волі.

 

                                           Шандор Пінтер

 

Уряд Угорщини підготував законопроект про кримінальну відповідальність тих, хто допомагатиме нелегальним міґрантам, котрі подають запит на азиль. Якщо закон буде ухвалено в нинішньому вигляді, то вже навіть видруковування і поширення листівок з інформацією для біженців, надання їм їжі або правової допомоги вважатимуть кримінальним злочином. Репрезентував документ в угорському парламенті міністр внутрішніх справ Шандор Пінтер (Sandor Pinter).

 

Також угорська влада має намір змінити Конституцію, щоб інші країни Європейської Унії не могли висилати прохачів притулку до Угорщину. Про це повідомив телеканал ZDF з покликом на свої джерела.

 

Згідно зі законопроектом, тюремні терміни від декількох днів до року загрожують також тим, хто підвозитиме нелеґальних міґрантів, допомагатиме їм в отриманні притулку, і тим, хто фінансово їм допомагає.

 

Нагадаємо, що угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан відмовився взяти участь в програмі переселення біженців до Європейської Унії. Він відомий своїми євроскептичними заявами, консеквентно виступає проти глибшої інтеграції Європи.

30.05.2018