Україна встановить знак "Буг" на стику кордонів із Білоруссю та Польщею

 

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік щодо встановлення українського прикордонного знака "Буг" – план передбачає, що стовп встановлять до кінця року.

 

Згідно з розпорядженням уряду №351 від 23 травня, до 1 листопада цього року урядові служби мають здійснити проектування і виконання робіт з укріплення берега річки Західний Буг, виготовлення, встановлення й облаштування українського прикордонного стовпа прикордонного знака "Буг". При цім сам знак мають виготовити до 1 червня.

 

Західний Буг, перш ніж "утекти" з України, робить збитки – підмиває берег

 

Зазначається, що реалізація розпорядження дасть змогу завершити процес договірно-правового оформлення державного кордону України з Польщею і надасть позитивного імпульсу демаркації державного кордону України з Білоруссю.

 

Аґенція "Інтерфакс-Україна" нагадує: 14 березня 2013 року в Луцьку було укладено міжурядову угоду між Білоруссю і Польщею про точку стику державних кордонів цих країн. Згідно з текстом угоди, точка стику позначається на місцевості прикордонним знаком "Буг", який складається з трьох прикордонних стовпів українського, білоруського та польського. Кожна сторона зобов'язана самостійно забезпечити встановлення національного прикордонного стовпа на власній території.

 

24.05.2018