Секретар Венеційської комісії їде на засідання комітету ВР задля Антикорупційного суду.

 

Секретар Венеційської комісії Томас Маркерт здійснить у понеділок терміновий візит до Києва для участі у розгляді законопроекту про антикорупційний суд на засіданні комітету ВР з питань правової політики та правосуддя.

 

Про це повідомляє інтернет-видання "Європейська правда", покликаючись на самого Маркерта.

 

"Спікер парламенту запросив нас взяти участь у зустрічі комітету з правової політики, яка відбудеться в понеділок пообіді, де буде обговорення законопроекту про Антикорупційний суд", – заявив Маркерт.

 

Разом із секретарем на засідання прибуде один з авторів висновку комісії Георгій Папуашвілі.

 

Голова ВР Андрій Парубій прогнозує, що коли правовий комітет добре проведе засідання, то закон могли би схвалити у парламенті і протягом тижня.

 

"Якщо сторони лишаться на різних позиціях – звичайно, буде дискусія. А якщо буде узгоджена позиція, ми зможемо набагато швидше пройти його. Тому, умовно, ми зможемо в четвер зранку вийти на прийняття рішення і мати ще повний робочий день для прийняття рішень", – сказав Парубій, згідно з "Укрінформом".

 

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив про те, що приїзд Томаса Маркерта пов'язаний з наміром протидіяти спробі пропрезидентських сил вихолостити законопроект про антикорупційний суд.

 

"Приїзд зумовлений тим, що в Раді кується зрада по антикорупційному суду і йдуть запеклі торги про ключову вимогу "венеційки" – не просто участь "міжнародників" у доборі суддів, а неможливості нашим членам ВККС заблокувати їхні рішення", – написав Шабунін на своїй сторінці у Facebook.

 

З його слів, майбутній тиждень – "ключовий у майже дворічній боротьбі за антикорупційний суд".

 

"Є надія, що європейський експертний десант разом з МВФ знайде аргументи переконати Порошенка і Раду створювати нормальну, дієву, автономну інституцію, а не чергове НАЗК", – зазначив Віталій.

 

18.05.2018