Дах Палацу Бадені відреставрують.

 

Управління будинками Буська сьогодні, 18 травня, підписало угоду з ДП «Базис Сервіс» про реставраційні роботи з ліквідації аварійного стану покрівлі пам’ятки архітектури Палацу Бадені ХІХ століття, ідеться на сайті публічних закупівель ProZorro, передає Дивись.Інфо.

 

Тендер вартістю 417 695 грн (без ПДВ) був оголошений сьогодні і сьогодні ж підписана угода із дочірнім підприємством «Базис Сервіс». Тендерна документація, зокрема і договір, відсутні на сайті публічних закупівель.

 

Натомість в описі предмету закупівлі зазначено, що йдеться про реставраційні роботи з ліквідації аварійного стану покрівлі пам’ятки архітектури – Палацу Бадені ХІХ ст. на майдані Незалежності, 8, у м. Буськ Львівської обл. Площа покрівлі – 368 м. кв.

 

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 15 травня 2018 року  —  30 вересня 2018-го.

 

Єдиний учасник і переможець торгів – ДП «Базис Сервіс» – працює на ринку майже 14 років. Засновником ДП є ПП «Базис», а бенефіціаром Іван Луківський. Торік компанія отримала тендерів на понад 1,26 млн грн: три від Управління будинками Буська, два – від Буського виконкому і один – від Буської міської ради. 2016-го «Базис Сервіс» отримало три тендери від Буського виконкому на загальну суму понад 400 тис. грн.

 

Палац Бадені – родинний маєток графа Казимира Фелікса Бадені, збудований у 1810 році. У 1876 році перейшов у спадок до братів Бадені.

 

З 1961 року тут містилась військова частина, тому з внутрішнього декору палацу мало що залишилось.

 

Військова частина була розформована у 2004 році, та маєток простояв порожнім ще п’ять років, після чого його передали на баланс МВС, що 2009 року планувало зробити в ньому пункт для нелегальних мігрантів, але через сильний спротив громадськості проект так і не відбувся. У 2016 році вирішено передати Палац Бадені у власність територіальної громади Буська. У листопаді 2016 року у колишньому панському маєтку сталася пожежа, яка пошкодила 150 метрів квадратних покрівлі та перекриття.

18.05.2018