СБУ запобігла викраденню до РФ російського опозиціонера.

 

Служба безпеки України повідомила про зрив операції російських спецслужб зі спробою викрасти з території нашої країни громадянина РФ, який у 2014 році перебрався в Україну "на знак незгоди із агресивною політикою Кремля".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті СБУ.

 

Контррозвідка СБУ спільно з підрозділами Національної поліції Харківщини затримала учасників злочинної групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами та спроби вивезення росіянина. "У зловмисників вилучили 23 тисячі американських доларів, отримані від спецслужб РФ за виконання злочинного завдання, та засоби зв'язку з російськими кураторами", – поінформували у спецслужбі.

 

Згідно з інформацією правоохоронців, злочин готувала група мешканців Харківщини на чолі із колишнім співробітником поліції. Ці особи періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні та притягувались до адміністративної відповідальності в Росії. Для виконання ж "брудної" роботи – викрадення росіянина та передачі замовникам – винайняли представників місцевого криміналітету.

 

Затим росіянина планували переправити через державний кордон для передачі представникам спецслужб РФ. При цім планували використати снодійні препарати.

 

Кримінальне провадження розслідують за ч. 1. ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу.

 

15.05.2018