Українського консула відсторонили після скандалу з антисемітськими нотатками.

 

Консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марушинця відсторонили від виконання службових обов'язків на час перевірки, призначеної через нібито антисемітські висловлювання в соціальних мережах.

 

Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"МЗС України однозначно засуджує всі прояви антисемітизму, ксенофобії, дискримінації як у суспільстві, так і в МЗС. Наразі консула в Гамбурзі відсторонено від виконання службових обов'язків, розглядають питання про його можливе відкликання найближчим часом", – розповіла Беца.

 

Речниця зазначила, що МЗС відразу ж після інциденту розпочало дисциплінарне провадження. "Наразі ми розбираємося у всіх деталях", – зазначила пані Мар'яна.

 

У понеділок голова МЗС України Павло Клімкін повідомив про початок дисциплінарного провадження стосовно консула України в Гамбурзі Марушинця. "Антисемітам та тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС", – додав він.

 

 

 

На приватній сторінці Василя Марущинця у Facebook виявили низку антисемітських нотаток. Представник консульства образливо відгукувався про євреїв, заперечував Голокост, звинувачував євреїв у геноциді українців. 

 

Скандал із Марущинцем спалахнув після публікації скандального проросійського блоґера Анатолія Шарія.

 

14.05.2018