Тимошенко закликала НАБУ провести розслідування "плівок Онищенка".

 

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що антикорупційні органи мають провести розслідування за аудіозаписами, які оприлюднив народний депутат Олександр Онищенко.

 

Про це Тимошенко сказала у коментарі журналістам у будівлі парламентських комітетів, де відбувалося засідання погоджувальної ради, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я гаряче підтримую: якщо у нас є НАБУ і воно реально існує, щоб за записами Онищенка було проведено розслідування просто кричущої корупції Президента і його оточення. І те, що цього досі не розслідують, що досі на це заплющують очі, свідчить про те, що, можливо, антикорупційні органи, які створені, на жаль, не є аж настільки незалежними, щоб розслідувати плівки Онищенка, які були оприлюднені", – вважає Тимошенко.

 

Нагадаємо, у квітні Онищенко оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю Президента України Петра Порошенка. У розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського і його пропозицію щодо укладення контрактів із "Нафтогазом" та іншими держкомпаніями з тим, щоб "поділитися з Порошенком часткою".

 

В Адміністрації Президента і фракції "Блоку Петра Порошенка" назвали ці записи фейком.

 

У НАБУ заявили, що готові вивчити записи розмови Онищенка за умови отримання оригіналів записів.

 

Нагадаємо й про те, що Юлія Тимошенко теж фіґурує в "Онищенкоґейті": минулого тижня проект журналістських розлідувань "Слідство.Інфо" оприлюднив фотокопії переписки між народним депутатом-утікачем Олександром Онищенком та керівниками фракції Блоку Петра Порошенка, в котрій ішлося про підкуп політичної команди Юлії Тимошенко з метою отримання голосів на підтримку важливих для БПП рішень.

14.05.2018