Суд засудив "диверсанта" Лимешка до 8 років в'язниці.

 

Судакський міський суд окупаційної адміністрації Криму 10 травня визнав українця Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

 

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

 

Провину Лимешко визнав, справу розглядали в особливому порядку. Серед пом'якшувальних обставин, врахованих судом, – малолітня дочка Лимешка. Серед обтяжувальних – політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча в зв'язку з приєднанням Криму до Росії".

 

Термін відбування покарання відраховують з 10 травня 2018 року.

 

12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму "агента СБУ", звинувативши його в підготовці диверсій на півострові.

 

Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком, 1992 року народження, і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

 

У Міноборони України повідомили, що затриманий в анексованому Криму й оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко справді служив у Збройних Силах України за контрактом, однак був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

 

У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про диверсії.

 

11.05.2018