У Вірменії призначено нових керівників поліції і спецслужб.

Таким чином новий прем'єр-міністр Нікол Пашинян виконав свою обіцянку і відправив у відставку керівників силових відомств.

 

                                        Валерій Осіпян

 

Президент Вірменії Армен Саркісян в четвер, 10 травня, підписав указ про призначення нових керівників поліції і Служби національної безпеки (СНБ). Поліцію очолив Валерій Осіпян, а посаду директора СНБ обійняв Артур Ванецян. Раніше з пропозицією звільнити голів силових відомств до Саркісяна звернувся новий прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян. Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

До нинішнього призначення Осіпян працював заступником начальника поліції Єревана, а Ванецян був заступником начальника управління СНБ в Єревані. За словами Нікола Пашиняна, кадрові перестановки в поліції і СНБ були необхідними, щоб «форсувати боротьбу з корупцією у Вірменії».

 

Перед своїм обранням в парламенті Нікол Пашинян пообіцяв, що не займатиметься «кадровими погромами» в системі державного управління, оскільки в ній працює «багато талановитих людей». Він також зазначив, що не буде «тотально відкидати реформи і програми колишнього уряду».

 

Нагадаємо, що голова опозиційної парламентської фракції блоку «Вихід» Нікол Пашинян був обраний прем'єр-міністром Вірменії з другої спроби у вівторок, 8 травня. Пашинян був єдиним кандидатом на посаду прем'єр-міністра. За кандидатуру Пашиняна проголосувало 59 депутатів Національних зборів (для обрання достатньо було й 53), 42 парламентарі проголосували проти. 

11.05.2018