Стали вже точно відомі місце й час проведення саміту США-КНДР.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрінуться 12 червня в Сінґапурі.

 

 

Про те, де й коли відбудеться американсько-північнокорейська зустріч на найвищому рівні, повідомив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на своїй сторінці  у Twitter.

 

«Моя зустріч з Кім Чен Ином, на яку багато хто чекає, відбудеться в Сінґапурі 12 червня. Ми обидва спробуємо зробити цей момент особливим для миру в цілому світі!» – написав Трамп.

 

На кілька годин раніше Трамп разом з віце-президентом США Майком Пенсом прийняв трьох громадян США, котрі перебували в ув'язненні в Північній Кореї. Вони полишили межі КНДР в супроводі держсекретаря США Майка Помпео, котрий відвідав Північну Корею для підготовки саміту за участі Трампа і Кім Чен Ина. Звільнення американських в'язнів розглядали як попередню умову проведення саміту. 

 

Трамп і Кім домовилися про зустріч на початку березня. З цією ініціативою виступив північнокорейський лідер. Зустріч стала можливою після того, як керівництво в Пхеньяні висловило принципову готовність згорнути свої ракетну та ядерну програми. 

 

Майбутній саміт за участі Трампа і Кім Чен Ина спостерігачі називають історичним. Досі жоден з чинних президентів США не зустрічався особисто ні з ким із лідерів Північної Кореї.

10.05.2018