Влада КНДР звільнила з ув’язнення трьох американців.

Вони подякували за визволення Богові, американському президентові Дональдові Трампу, держсекретареві США Майкові Помпео і американському народу.

 

 

Троє звільнених з в’язниць у Північній Кореї громадян США відбували там покарання за звинуваченням в «злочинах проти держави» або шпигунстві на користь західних спецслужб. Всі троє вже відлетіли з КНДР на батьківщину разом з держсекретарем Майком Помпео, котрий перебував у Пхеньяні з робочим  візитом.

 

На свободу вийшли всі три американці, яких утримували в КНДР. Це 65-річний Кім Дон Чул (затриманий в жовтні 2015 року), Тоні Кім (затриманий в квітні 2017 року) і Кім Хак Сон (під вартою з травня 2017 року). Всі вони родом з Південної Кореї, але на момент затримання в КНДР мали американське громадянство.

 

«Ми б хотіли висловити нашу глибоку вдячність уряду Сполучених Штатів, президентові Трампу, держсекретареві Помпео і американському народу за те, що вони повернули нас додому. Ми дякуємо Богові, нашим родинам і нашим друзям, котрі молилися за нас і за наше повернення», – йдеться в їхній заяві.

 

Білий дім оголосив, що троє американських громадян були звільнені північнокорейською владою в знак доброї волі перед запланованою зустріччю лідерів двох держав.

 

«Я радий повідомити, що держсекретар Майк Помпео зараз в повітрі на шляху назад з Північної Кореї з трьома чудовими джентльменами, котрих всі так сильно жадають побачити. Здається, вони в доброму здоров'ї», – написав президент США Дональд Трамп на своїй сторінці у Twitter.

 

За його словами, під час візиту в Пхеньян Майк Помпео також встиг домовитися про дату і місце зустрічі Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином. Дональд Трамп також повідомив, що місце проведення саміту буде оголошено протягом трьох днів.

10.05.2018