FIFA оштрафувала Росію за расизм на глядацьких трибунах.

Підставою для кари стали дискримінаційні кричалки російських вболівальників.

 

 

Міжнародна федерація футбольних асоціацій оштрафувала Російський футбольний союз (РФС) за поведінку російських уболівальників на товариському матчі Росія – Франція у Санкт-Петербурзі в березні 2018 року. РФС має виплатити 30 тисяч швейцарських франків (приблизно 29,9 тисячі доларів), повідомила у вівторок, 8 травня, інформаційна аґенція Bloomberg з покликом на прес-службу FIFA.

 

За підсумками ретельного розслідування, яке охоплювало вивчення відеозаписів і аналіз всіх обставин, дисциплінарний комітет FIFA дійшов висновку, що РФС порушив 58-ту статтю Дисциплінарного кодексу міжнародної федерації, допустивши дискримінаційні кричалки вболівальників.

 

«FIFA керується принципом «нульової толерантності» щодо дискримінації і бореться з нею різними способами», – зазначено в заяві Міжнародної федерації футбольних асоціацій. Зокрема, з 2015 року діє «Антидискримінаційна система моніторингу», в рамках якої ведуть спостереження за всіма іграми чемпіонату світу і Кубка конфедерацій.

 

27 березня під час товариського матчу Росія – Франція у Санкт-Петербурзі з боку деяких російських уболівальників лунали образи на адресу Поля Поґби, Усмана Дембеле й інші темношкірих гравців французької збірної.

08.05.2018