Російський військовий гелікоптер зазнав аварії в Сирії.

Внаслідок падіння повітряного судна двоє пілотів загинули.

 

 

Гелікоптер, який розбився в Сирії, належав Повітряно-космічним силам Росії. Це був Ка-52, так званий «Алігатор». За повідомленням російського Міністерства оборони, причиною катастрофи могла стати технічна несправність. У російському військовому відомстві повідомили про загибель обох пілотів. Пошуково-рятувальна група доправила їхні тіла на аеродром базування.

 

«Під час виконання планового польоту над східними районами Сирійської Арабської Республіки зазнав аварії російський гелікоптер Ка-52. За попередньою інформацією, причиною інциденту могла стати технічна несправність», – йдеться в офіційному повідомленні Міноборони РФ.

 

Утім російська газета «Коммерсантъ» подає іншу версію інциденту. За даними видання, гелікоптер розбився в ніч на понеділок, 7 травня. З покликом на два джерела в органах російського військового командування газета повідомила, що Ка-52 збили з ПЗРК місцеві повстанці, коли машина патрулювала східні території республіки.

 

Це вже друга катастрофа російського військового борту за останніх п’ять днів. Нагадаємо, що 3 травня під час злету зазнав аварії російський винищувач Су-30СМ. Обидва пілоти також загинули.

 

Таким чином, офіційна кількість загиблих в Сирії військовослужбовців російської армії зросла до 87. Найбільша втрата, за даними Міноборони РФ, сталася 6 березня 2018 року. Тоді під час посадки на базі Хмеймім розбився російський транспортний літак Ан-26, загинуло 39 осіб.

08.05.2018