Явка виборців на незаконне голосування становила лише 34%, – Рефат Чубаров.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що явка на незаконних виборах президента Росії в Криму становила 42% виборців, із них 8% – зіпсували бюлетені для голосування.

 

Про це Рефат Чубаров повідомив у Facebook з посиланням на дані ФСБ РФ.

 

«На виборах в Криму були представники адміністрації президента РФ Володимира Путіна, які спостерігали за ходом російських президентських виборів. Так званий білий протокол з реальними даними про результати голосування містить показники явки на рівні 42%, з яких 8% – недійсні і зіпсовані бюлетені.

 

Тобто 8% людей, які побоялися не прийти на вибори, але вони зіпсували бюлетені. Таким чином, виходить, що лише 34% – це ті, хто ідеологічно був націлений на вибори», – розповів Рефат Чубаров.

 

Він додав, що представники кримської влади, в тім числі Аксьонов, намагалися вплинути на московських емісарів, зокрема – дати хабар для виправлення документів на користь підвищення явки хоча б на 10-15%, однак їм відмовили.

 

«Це викликало занепокоєння у кримської влади, оскільки невиконання плану Кремля перетворити результати виборів на підтвердження «референдуму» 2014 року може викликати організаційні висновки щодо кримських керівників, які виявилися нездатними використовувати наявний адмінресурс», – додав глава Меджлісу.

 

18 березня, у день офіційної анексії Криму, Російська Федерація провела вибори президента. Україна, Франція, Німеччина, Норвегія, Естонія, Фінляндія, Канада та інші країни незаконних виборів РФ на анексованому півострові не визнають.

07.05.2018