Росія посилює протиповітряну оборону на окупованому українському півострові.

 

Російська армія анонсувала розширення своєї військової присутності в анексованому Криму. Так, угруповання протиповітряної оборони (ППО) посилять штатними підрозділами зенітних ракетних комплексів (ЗРК) С-400 та зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) «Панцир-С», заявив командувач військами Південного військового округу Олександр Дворніков, передає DW.

 

«Частини військово-повітряних сил і ППО, дислоковані в Криму, на 100% забезпечені новітніми зразками озброєння. Минулоріч Росія на анексованому українському півострові переозброїла понад 20 своїх військових з'єднань та частин», – сказав Олександр Дворніков.

 

«Панцир-С» здатний організувати ближнє прикриття об'єктів, зокрема комплексів ППО великої дальності, а також захист від наземних та надводних загроз. Експортна ціна російської розробки, за даними відкритих контрактів, становить близько $13-14,5 млн.

 

ЗРК С-400 розроблений для ураження засобів нападу з повітря, зокрема літаків та балістичних ракет. За даними з відкритих джерел, ціна одного батальйону з вісьмома пусковими установками та понад сотнею ракет становить приблизно $400 млн.

04.05.2018