Поліція знайшла картину Івана Труша, що вважалась зниклою безвісти.

 

Поліція Варшави та Міністерство культури і національної спадщини Польщі заявили про знахідку трьох картин, які вважали зниклими безвісти під час Другої світової війни, передають Варіанти з посиланням на Onet.pl.

 

Ідеться про картину «Ананас» Юзефа Панкевича, «Пейзаж із околиць Неаполя» Івана Труша і «Портрет президента Іґнація Мосціцького» роботи Казимежа Похвальского.

 

Пейзаж з околиць Неаполя Івана Труша. Фото: Onet.pl.
 

Ці картини вилучила німецька окупаційна адміністрація у 1940 році з Національного музею у Кракові, після чого їх місцезнаходження було невідомим. Картини внесли до списку військових втрат Міністерства культури та національної спадщини.

 

У поліції не вказують імен теперішніх власників картин. Відомо лише, що ці полотна були виставлені на торги на початку цього року.

 

Про картину Івана Труша стало відомо зі списку одного з варшавських аукціонних домів у березні.

 

Попередня перевірка, проведена представниками Міністерства культури та працівників королівського замку у Варшаві, підтвердила, що це оригінали. Подальші дослідження визначатимуть, чи це втрачені роботи під час Другої світової війни. Розслідування здійснюється під керівництвом прокуратури.

03.05.2018