У Сирії розбився російський бойовий літак.

Двоє російських пілотів загинули.

 

 

Про те, що в Сирії зазнав аварії російський винищувач Су-30СМ і що обидва пілоти загинули, повідомило в четвер, третього травня, Міністерство оборони Росії. «Обидва льотчики, які до останніх хвилин боролися за літак, за повідомлення з місця, загинули», – заявили у російському військовому відомстві.

 

Міноборони Росії підкреслює, що літак не був збитий. «За попередньою інформацією, причиною авіакатастрофи могло стати потрапляння у двигун птаха. Жодного вогневого впливу на літак ззовні не було», – цитує повідомлення Міністерства оборони РФ інформаційний портал «Газета.Ру».

 

Відомо, що літак розбився близько 09:45 за київським часом над акваторією Середземного моря, коли набирав висоту після злету з авіабази Хмеймім.

 

Організація Conflict Intelligence Team, яка займається розслідуванням воєнних конфліктів, опублікувала на своїй стрінці в Twitter знимки сирійського фотографа і активіста Мохаммеда Гораба, котрий зафіксував імовірний момент падіння російського літака.

 

 

Таким чином, загальне число втрачених у Сирії російських літаків досягло семи. При цьому тільки два літаки були бойовими втратами – збитий турецькими ВПС в листопаді 2015 року бомбардувальник Су-24 і штурмовик Су-25, збитий повстанцями в Ідлібі в лютому 2018 року.

03.05.2018