Британська Палата громад ухвалила свій «акт Магнітського».

Новий закон заборонятиме в'їзд до країни тим, хто відповідальний за грубе порушення прав людини і за відмивання брудних грошей.

 

 

Палата громад британського парламенту ухвалила законопроект «Про санкції і боротьбу з відмиванням грошей» – повідомляє видання The Guardian. У нього входить поправка, яка нагадує американський «акт Магнітського», а також норма про розкриття імен власників офшорних фірм на британських заморських територіях. Тепер законопроект надійде на розгляд до Палати лордів.

 

Закон дозволить Великій Британії забороняти видачу віз і в'їзд громадянам, котрі причетні до корупції або грубих порушень прав людини.

 

Цю поправку внесло британське МЗС, її підтримали обидві найбільші партії парламенту, тож вона була ухвалена без голосування. «Сьогодні важливий момент у парламенті, оскільки "поправка Магнітського", спрямована проти серйозних порушників прав людини, додана до закону про санкції. Це дозволить Об’єднаному Королівству діяти проти тих, хто відповідальний за серйозні правопорушення по всьому світу», – написав міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон у своєму Twitter.

 

Депутати Палати громад також зобов'язали розкривати імена власників фірм в офшорах у британських заморських територіях, таких як Кайманові й Британські Вірґінські острови. До кінця 2020 року повинен бути створений публічний реєстр бенефіціарів.

 

Ухвалення закону призведе до розкриття імен російських бізнесменів, у яких є активи в британських офшорах. За інформацією британської преси, в офшорах Кайманових і Британських Вірґінських островів росіяни зберігають близько 34 млрд фунтів.

02.05.2018