«Карітас» підтримає учасників АТО та вимушених переселенців ґрантами на власну справу.

 

Благодійний фонд «Карітас» в Івано-Франківську розпочинає новий проект зі самозайнятості та мікропідприємництва «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громадян, що постраждали від конфлікту в Україні», – розповів директор БФ «Карітас Івано-Франківської архієпархії УГКЦ» о. Володимир Чорній, передає Курс.

 

У межах проекту заплановані два 2-денні тренінги з розвитку самозайнятості та один 2-денний тренінг з мікропідприємництва. До кожної з груп відібрали по 30 учасників.

 

Після тренінгів – захист бізнес-плану. За умови успішного його захисту ґрант на самозайнятість становить до 650 євро, з мікропідприємництва – до 2500 євро.

 

На ґрант з самозайнятості мали право подавати заявки особи, що раніше не отримували грантів від МОМ чи інших донорів, а на ґрант з мікропідприємництва – особи, які мають досвід підприємницької діяльності, активний бізнес та планують його розширювати.

 

Такий проект івано-франківський «Карітас» проводить вже вдруге. Минулого року 27 осіб виграли ґранти для започаткування власної справи. Серед них було 18 переселенців та 9 місцевих мешканців.

 

Проект реалізують за підтримки Міжнародної організації з міграції за фінансування уряду Німеччини через німецький Банк розвитку KfW.

26.04.2018