Перевізники анонсують здорожчання проїзду в маршрутках до 7 грн.

 

Перевізники Львова ще місяць тому подали свої розрахунки нового тарифу на проїзд у маршрутках, згідно з яким вартість проїзду має становити 7 грн, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає ЛП.

 

«Свої розрахунки щодо перегляду тарифу перевізники подали у міську раду ще близько місяця тому. Розрахунковий тариф становить 7 грн. Це, власне, тариф, що має покращити фінансове становище автотранспортних компаній. Але в ньому не врахована інвестиційна складова. Коли буде ухвалюватись таке рішення, не знаю. Все залежить від міської ради, адже перевізники не будуть цього робити самостійно», – розповів Іван Велійка.

 

У Львівській міськраді неодноразово наголошували, що питання про здорожчання проїзду в маршрутках розглядатимуть лише після проведення конкурсу серед перевізників, що мав би відбутись ще цього місяця.

 

Іван Велійка додав, що і в приміських втобусах вартість проїзду зросте на 15%.

 

«Нині ми пропрацьовуємо тарифікацію транспортних послуг на приміських та міжміських маршрутах, щоби вони мали не одномоментний характер і піднімалися раз в рік на певну суму – одну гривню чи п’ять. Ми працюємо над тим, щоб цей процес залежав виключно від економічних складових, з яких формується тариф. Тобто, буде зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, відповідно і збільшуватиметься вартість проїзду.

 

Сьогодні дуже важливим і вагомим індикатором підняття цін стала вимога постанови Кабміну про оновлення і заміну рухомого складу, який обслуговує маршрути. Тому, розмір підняття цін також залежатиме від того, яка інвестиційна складова закладатиметься в розрахунок. Адже, щоби оновлювати рухомий склад потрібні гроші, щоби їх отримати, треба їх заробити. Іншого методу в транспортному бізнесі нема, як отримання коштів від наданих послуг», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.

 

З 16 квітня у львівському електротранспорті проїзд подорожчав до 5 грн за повний квиток і 2,5 грн - за пільговий.

26.04.2018