Уряд скасував термін "вищий навчальний заклад".

 

Кабінет Міністрів України скасував уживання терміну "вищий навчальний заклад" в офіційній термінології і замінив його на термін "заклад вищої освіти", згідно з приписами Закону "Про освіту".

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

 

"Частину правок до документа зробили для того, щоб технічно привести його у відповідність до нового законодавства. Так, змінено неактуальні терміни, наприклад, термін «вищий навчальний заклад» замінено терміном «заклад вищої освіти», що відповідає Закону «Про освіту»", – прокоментували в МОНі.

 

Також уряд посилив відповідальність за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання – окремо уточнено, що за таке порушення не лише відмовлятимуть у присвоєнні звання, а й позбавлятимуть його.

 

"Ми маємо розвивати культуру академічної доброчесності у нашому академічному середовищі, посилювати відповідальність за порушення академічної доброчесності. Саме тому в порядку було окремо уточнено, що в разі недотримання вимог законодавства з питань присвоєння вчених звань, зокрема за порушення академічної доброчесності, атестаційна колегія МОН скасовує рішення вченої ради та відмовляє у видачі державного документа про присвоєння вченого звання. Більш того, в порядку відтепер прописано, що в разі виявлення МОН порушення вимог законодавства з питань присвоєння вчених звань, зокрема за порушення академічної доброчесності, особа, якій присвоєно вчене звання, може бути позбавлена такого звання шляхом затвердження атестаційною колегією МОН рішення вченої ради про позбавлення вченого звання в установленому МОН порядку", – зазначив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

 

26.04.2018