Богуслаєв підтвердив продаж китайцям частини акцій "Мотор Січ".

 

Народний депутат України, президент ПАТ "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв підтвердив інформацію, що продав китайським підприємцям свою частину акцій підприємства. При цім він висловив незгоду з закидами Служби безпеки України у диверсіях і висловив упевненість, що слідчі дії, які проводять на підприємстві, здійснюють під надуманим приводом.

 

Про це Богуслаєв заявив під час брифінгу, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

“Я продав свої 15%, отримав дозвіл Національного банку... Мої китайські партнери завели сюди 100 млн доларів інвестицій і наступного року планують вкласти ще 100 млн доларів. Все зроблено легально”, – ствердив Богуслаєв.

 

Він похвалився, що акції “Мотор Січ” продаються на біржах Нью-Йорка, Гонконгу, Шанхая, Дюссельдорфа. “Серед акціонерів підприємства є китайці, американці – 5%, англійці – 4%, а також 9000 працівників підприємства”, – зазначив президент ПАТ "Мотор Січ".

 

Народний депутат також не згоден з обвинуваченням, котре висувають щодо власників та керівництва підприємства.

 

“Нас звинувачують у диверсії. Ми підняли закони України, аби зрозуміти, що ж таке диверсія. Ми не підірвали жодної будівлі, не скоїли підпалу, не працюємо з радіоактивними речовинами. Настільки надумана та непродумана акція наводить на думку, що це рейдерське захоплення. Я думаю, найближчим часом будуть відомі фігуранти цього замовного матеріалу” , – заявив Богуслаєв.

 

У понеділок, 23 квітня, прес-служба Служби безпеки України повідомила про те, що слідчі СБУ розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу за фактом підготовки до вчинення дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства ПАТ "Мотор Січ".

 

Згідно з інформацією СБУ, представники іноземної компанії розбудовують сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планують перенести українське виробництво та передати технології. Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземці здійснили опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій "Мотор Січ", оформивши їх на шість офшорних компаній та фізичну особу.

 

Згідно зі звинуваченням СБУ, представники компанії-нерезидента мають намір сконцентрувати придбаний пакет акцій, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, та отримати повний контроль над його діяльністю у сфері військових оборонних замовлень.

 

24.04.2018