"Нафтогаз" кепкує з "Газпрому" на тлі провалу переговорів.

 

НАК "Нафтогаз України" вважає, що російська компанія "Газпром" грає вар'ята (дослівно – "грає в poker face"), коли ховає свою поразку в Стокгольмському арбітражі за наміром розірвати газові угоди з Україною. 

 

Про це йдеться у коментарі НАК у Facebook у відповідь на повідомлення "Газпрому" про те, що переговори з "Нафтогазом" завершилися безрезультатно, і що Москва таки скерувала до Стокгольма пакет документів, спрямований на те, щоб припинити дію угод. 

 

"Наш найбільший боржник знову грає в гру "poker face". Надіслати документи – недостатньо "для розірвання". [Тож] чекаємо на нові зустрічі у Стокгольмі", – зазначили в "Нафтогазі".

 

НАК підкреслює: "Газпром" ініціював арбітражне провадження щодо зміни або відміни контрактів.

 

"Контракти не передбачають можливості припинити їхню дію в односторонньому порядку. Вони чинні і закінчуються разом з 2019 роком. Достроково їхня дія може бути припинена лише за згодою обох сторін або за рішенням арбітражу", – розтлумачили в українській компанії.

 

"Нафтогаз" звертає увагу, що минулого разу арбітражні провадження за цими контрактами тривали понад три роки.

 

"До речі, оскарження арбітражних рішень не зупиняє їх дію. Газпром так само винний нам 2,56 млрд дол. і відсотки", – зазначили в НАК.

 

20.04.2018