Королівство Свазіленд змінило свою назву.

Таке рішення ухвалив монарх нібито для того, щоби країну не плутали зі Швейцарією.

 

 

Король Свазіленду Мсваті III оголосив, що він ухвалив рішення перейменувати країну на «Королівство еСватіні». Монарх офіційно повідомив про це на стадіоні під час святкування народом 50-річчя незалежності. Іншим приводом для урочистостей став ювілей самого Мсваті, який також відзначає своє 50-річчя.

 

«ЕСватіні» перекладається як «земля свазі». Новина про перейменування стала для всіх несподіванкою, хоча сам король вже кілька разів називав так свою країну на публіці. Він вжив цю назву, виступаючи перед Генеральною Асамблеєю ООН в 2017 році, а також під час відкриття сесії парламенту країни в 2014-му.

 

Король розповів, що через назву держави часто відбувається плутанина. «Кожного разу, коли ми виїжджаємо за кордон, люди думають, що ми зі Швейцарії», – нарікав він. Назва альпійської країни англійською мовою – Switzerland – звучить співзвучно зі «Свазіленд» (Swaziland).

 

Звістка про перейменування викликала у деяких мешканців країни невдоволення. Люди вважають, що королю потрібно приділяти більше уваги економіці, стан якої залишається кепським. Про це повідомило радіо BBC.

 

До речі, Королівство Свазіленд досі залишається останньою в Африці державою з абсолютною монархією. Правозахисники критикують владу країни за заборону політичних партій і дискримінацію жінок. У короля Мсваті III – 15 дружин, у його батька за все життя їх було загалом 125.

20.04.2018