За три тижні кампанії обрання "первинного" лікаря підписано вже мільйон декларацій.

 

За три тижні кампанії "Лікар для кожної сім’ї" вже мільйон українців обрали собі сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, уклавши з ним декларацію.

 

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

 

"Кампанія просувається в хорошому темпі – там, де місцева влада та медзаклади добре підготувалися", – прокоментувала пані Уляна.

 

Очільниця міністерства висловила подяку всім, "хто активно та відповідально підійшов до процесу вибору лікарів". "Ви – справжні агенти змін", – похвалила керівник МОЗу.

 

Уляна Супрун заявила, що наразі головне – щоби медичним закладам, котрі починають долучатися до трансформації системи охорони здоров'я, активно допомагала місцева влада. "Інтернет, комп’ютери, принтери та папір – базові речі, необхідні для підписання декларацій з пацієнтами. Вони мають бути забезпечені владою на місцях", – перелічила керівник міністерства.

 

Супрун додала, що досвід найбільш успішних медичних закладів свідчить: запорукою успіху є "підготовлені і вмотивовані медичні працівники, професійна й ефективна місцева влада та активні громадяни".

 

Кампанія "Лікар для кожної сім’ї" стартувала 2 квітня в рамках медичної реформи. Громадяни обирають лікарів первинної ланки медицини – терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів. Кампанія наразі охоплює заклади, котрі вже приєдналися до електронної системи охорони здоров’я eHealth. Наразі реформа перебуває на перехідному етапі. З наступного бюджетного циклу заклади первинної медичної допомоги, які уклали контракти з Національною службою здоров’я України, мають отримувати фінансування на первинну медицину за новою моделлю – щорічну виплату за обслуговування кожного пацієнта.

 

20.04.2018