У дитячому опіковому відділенні відкрили відремонтовану за кошти благодійників операційну.

 

Цьогоріч за кошти доброчинців зі Швейцарії в дитячому опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні Львова капітально відремонтували операційний блок, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Так, напередодні Великодніх свят до Львова завітали представники благодійних організацій зі Швейцарії «Hilfsaktion Westukraine» і «Soroptimist International», які вже чверть століття допомагають медичним установам та соціальним закладам Львова і Львівської області. Ці дві організації повністю профінансували ремонт операційної та допоміжних приміщень.

 

Реконструкція операційної значно покращить роботу лікарів, переконаний Василь Савчин, завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Львова. Бо це найперше зручність, безпека і комфорт під час проведення операцій.

 

«Раніше в нас операційна була в одному приміщенні, а тому не було належних умов для підготовки до операції, для обробки і зберігання матеріалів. Тому наші гості, які були тут два роки тому, пообіцяли допомогти зробити реконструкцію. Цю операційну ми зробили з двох кімнат – об’єднали їх і збільшили площу майже у два рази, і зробили передопераційну кімнату, де персонал буде обробляти руки, змінювати одяг. Тут замінено електрику, систему опалення, встановлено нову систему вентиляції повітря. Також є нові меблі.

 

Два місяці тому в цій операційній вже оперував професор Клаус Екснер з Німеччини – тоді ми оперували тут дітей з 16-ти областей України. Ремонт зроблений на високому рівні, тому тут працювати, думаю, буде комфортно», – розповів Василь Савчин.

 

У дитячому опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні Львова лікують та оперують дітей, які потребують пересаджування шкіри, пластичного закриття після травм, дітей з вродженими і набутими вадами розвитку. Лікарі співпрацюють з фахівцями з Німеччини та США, постійно переймаючи сучасний досвід лікування. Щорічно в цьому відділені лікують близько 450 дітей, проводять від 250 до 300 операцій.

 

Також цього року для цієї лікарні буде закуплено медичне обладнання на суму 1 млн доларів з бюджету міста, як розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

10.04.2018