Директора КМЦ «Супутник» затримали нібито за одержання хабара.

 

Завтра, 11 квітня, у Галицькому районному суді Львова обиратимуть запобіжний захід директору ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник» Олександрові Агашкову, якого підозрюють у вимаганні та отриманні 10 тис. грн хабара. Сам Олександр Агашков стверджує, що це провокація, передає ЗіК.

 

Судове засідання відбудеться о 14:10 у Галицькому районному суді Львова.

 

У четвер, 5 квітня, в СБУ заявили, що затримали на хабарі представників КМЦ «Супутник». Вони нібито хотіли здати в оренду зал за 10 тис. грн без укладення договору.

 

Як розповів сам Олександр Агашков, до його кабінету забіг чоловік, кинув гроші на стіл та вибіг. Після цього – забігли представники СБУ, поліції та прокуратури, які почали проводити обшуки.

 

«Почалась карусель із обшуками. Взагалі я бізнесу не веду, не здаю в оренду приміщення, пояснив, якщо хтось хоче допомогти закладові, то можна оплатити тільки за електроенергію. Молодий чоловік заявив на мене правоохоронним органам, що я з нього вимагав гроші, що він їх приніс. Ця людина пояснювала мені, що має намір взяти участь у житті культурної установи. Він приходив у «Супутник» кілька разів і його цікавила можливість проведення певних культурних заходів, хотів в оренду приміщення. Ніхто нічого з нього не вимагав», – розповів Олександр Агашков.

 

Вже відомо, що прокурори хочуть обрати для Олександра Агашкова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб або 70480 гривень застави. Таких грошей підозрюваний не має.

 

Станом на ранок 10 квітня небайдужим вдалося назбирати лише 9734 гривні. Окрім того, наразі директор «Супутника» перебуває у лікарні – у нього сталося загострення хронічної хвороби.

 

Переслати кошти на допомогу Олександру Агашкову можна на картку його мами Надії – 5168 7554 1951 4480.

 

Також активісти пропонують написати лист підтримки від організації (так зробив Львівський кіноцентр), або відправити «лист занепокоєння» в СБУ про об’єктивне розслідування справи.

 

Олександрові Агашкову загрожує в найгіршому випадку 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Активістка Ярина Боренько розповіла, хто саме організував провокацію.

 

«Це такий Тьома Степаненко, він працює барменом в Фан-бар Банка Львів і вчиться в Університеті безпеки життєдіяльності, десь на четвертому курсі. Засвітився на «плюсах», де давав інтерв’ю про облаву на призовників в Кривій Липі. Здається, в нього тато і брат військові, а він буде пожежником. Пізніше розповімо більше, чому так сталося, що так йому вдалося», – зазначила Ярина Боренько.

 

Окрім того, представники «Супутника» вже кілька років борються із незаконним МАФом, що, за свідченнями людей, продає алкоголь дітям та після 22:00. Він встановлений незаконно, адже перебуває поряд із школою та закладом культури. Окрім того, його розмістили на електро- та телефонних комунікаціях закладу. Його намагалися зносити, однак кіоск і досі працює.

10.04.2018