Карлеса Пучдемона випустили з-під варти в Німеччині.

Утримання за ґратами колишньому голові Каталонії замінили підпискою про невиїзд.

 

 

Рішення про заміну запобіжного заходу для лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона ухвалив Верховний земельний суд Шлєзвіґ-Гольштайна в четвер, п’ятого квітня. Про це повідомило видання Spiegel Online. Окрім підписки про невиїзд, Пучдемон був змушений також виплатити заставу на суму 75 тисяч євро.

 

Цей же суд вирішує питання про екстрадицію екс-голови Каталонії. Раніше суд відмовився екстрадувати Пучдемона на підставі висунутого йому в Іспанії звинувачення в підбурюванні до заколоту. Проте існує велика вірогідність того, що німецькі судді вирішать позитивно запит Мадрида за звинуваченням каталонця в незаконному привласненні державних коштів. Остаточне ж рішення про долю каталонського політика ухвалюватиме Генеральна прокуратура ФРН.

 

Нагадаємо, що 55-річного Карлеса Пучдемона німецька поліція затримала 26 березня. Він прямував з Фінляндії до Бельгії і був затриманий, коли в'їжджав до Німеччини з боку Данії. Іспанія домагається його видачі в зв'язку з референдумом про незалежність Каталонії, який під його проводом провели першого жовтня минулого року. Цей референдум не був визнаний ні Мадридом, ні Європейською Унією. 

06.04.2018