НАБУ оприлюднило записи з Холодницьким.

 

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило фрагменти записів, проведених у робочому кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

 

Про це йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

 

Бюро оприлюднило ці плівки "з огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації".

 

"На переконання НАБУ, були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень. Зокрема, йдеться про можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження", – прокоментували в бюро.

 

НАБУ наголосило, що слідчі дії були санкціоновані прокуратурою, і питання притягнення очільника САП до кримінальної відповідальності теж належить до сфери компетенції ГПУ.

 

"Наголошуємо, що виявлені факти можливих порушень у діях керівника САП жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. Відтак, співпраця детективів з прокурорами САП у розслідуваних кримінальних провадженнях продовжується у штатному режимі", – зазначили в НАБУ.

 

На першому короткому записі зафіксована розмова між керівником САП та народним депутатом Л. ("Українська правда" уточнює, що йдеться про Георгія Логвинського). На аудіозаписі чутно, як Холодницький запевняє співрозмовника у тому, що не може закрити проти нього справу, але пообіцяв інформувати про деталі слідства.

 

Друга розмова відбувається між керівником САП та директором ТОВ "Акварелі Девелопмент Холдинг", який є свідком у кримінальному проваджені щодо пропонування хабаря в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун. Вони обговорили те, як буде відбуватися допит. При цьому свідок уточнює, що саме він має казати. Холодницький дає йому поради, як краще відповідати на запитання.

 

Далі в оприлюднених розмовах керівник САП розмовляє із заступником, який йому розповідає про клопотання детектива бюро щодо обшуків, у тому числі у ТОВ "Акварелі Девелопмент Холдинг". Холодницький обурюється щодо дій своїх підлеглих, які підписали дозвіл на проведення обшуків, після чого заступник запропонував зателефонувати до Солом'янського суду і попросити не розглядати клопотання НАБУ.

 

У наступній розмові між Холодницьким та підлеглим ідеться про екс-керівника Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак. На слова прокурора, що детективи хочуть отримати тимчасовий доступ до речей та документів Корчак, керівник САП відповідає: "Та пішли вони… В них немає справ? Вони з Корчак граються..."

 

Надалі йде стенограма розмови між керівником антикорупційної прокуратури та його заступником щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших фігурантів "одеської" справи. Вони обговорюють можливе "витягнення" зі справи деяких фігурантів та необхідні умови для цього. 

 

Всього опубліковано п'ять коротких записів.

 

04.04.2018