Голова СБУ заявив про розкриття замаху на Мосійчука.

 

У справі вибуху під стінами телеканалу "Еспресо", внаслідок котрого загинуло двоє осіб, а серед постраждалих був народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, затримано підозрюваного.

 

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу в Одесі у вівторок, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та здійсненні цього терористичного акту. На сьогодні можу впевнено сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито, затримана одна особа, інші перебувають на "іншій території", ми розуміємо всі, де вони", – повідомив глава СБУ.

 

Зі слів Грицака, під час проведених обшуків працівники СБУ вилучили кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину. "Я не хочу розкривати деталей, але я думаю, що найближчим часом мій заступник разом з представниками прокуратури проведуть з цього приводу детальний брифінг", – додав Грицак.

 

Раніше нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що один із учасників замаху на нього переховується в анексованому Криму, й Україна найближчим часом проситиме РФ про його екстрадицію.

 

Нагадаємо, ввечері 25 жовтня біля будівлі телеканалу "Еспресо" в Києві пролунав вибух, унаслідок якого три людини постраждали, дві загинули. Серед потерпілих були народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Загинули охоронець народного депутата і співробітник МВС України.

 

Цей інцидент правоохоронці кваліфікували як теракт і передали справу до СБУ.

 

04.04.2018