ВР провалила всі законопроекти щодо декларування активістів.

 

Верховна Рада України відхилила у першому читанні президентський законопроект №6674 і законопроект №6271 (один з авторів – лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко), які пропонували скасувати для громадських активістів е-декларування.

 

Як передає аґенція "Інтерфакс-Україна", після обговорення двох законопроектів і після того, як Верховна Рада не підтримала в першому читанні жодного, спікер запропонував їх відправити на доопрацювання до профільного комітету, однак із цією пропозицією народні депутати теж не погодилися.

 

Також сесійна зала відмовилася включити до порядку денного сесії низку законопроектів щодо скасування зобов'язання подавати електронні декларації представниками антикорупційних громадських організацій, аналогічні до тих, які перед цим відхилили. Зокрема, народні депутати не дали достатньої кількості голосів для включення до порядку денного законопроектів №8120 і №8120-1, автори яких пропонували відкласти на півроку-рік подання е-декларацій для цієї категорії громадян. Не набрав також голосів для включення до порядку денного законопроект №8209-1.

 

Таким чином, ВР завершила розгляд питання подання е-декларацій представниками громадських організацій, не прийнявши ніякого рішення.

 

"Це один із тих днів, коли мені, на жаль, соромно за наші рішення, які ми прийняли у Верховній Раді. Це повна невідповідність того, що ми говоримо на ефірах, і як відбуваються наше голосування у залі. Але блок питань, які ми внесли до порядку, ми розглянули. Обговорення всіх цих питань завершено", – підсумував голова Верховної Ради Андрій Парубій.

 

03.04.2018