У Ратуші відзначили 28 річницю підняття національного прапора.

 

З нагоди 28-ї річниці підняття національного прапора над львівською Ратушею сьогодні, 3 квітня, представники міської влади, депутатського корпусу 1-го та 7-го скликань, громади Львова зібралися на урочисте засідання, яке розпочали хвилиною мовчання за героями, які у різний час віддали своє життя у боротьбі за незалежність України, та спільною молитвою.

 

Опісля відбулася церемонія урочистого підняття синьо-жовтого стягу над вежею міської Ратуші, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Сьогодні хочу сказати тільки слова вдячності: "Дякую Вам, Герої наші!". Дякую, що ми, молоде покоління, маємо змогу міцно стояти на землі, бо знаємо, що маємо добре коріння. Бо коли нема коріння – ти ніхто. І так само слова вдячності тим, хто продовжує цю велику місію, – тримати цей стяг і гордо нести його по всій країні», – сказав о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

 

«Дякую вам, мої колеги-депутати першого демократичного скликання, за вашу службу місту і батьківщині, дякую нашим попередникам, які започаткували боротьбу за самостійність і соборність України, дякую нашій молоді, яка є найкращою у світі», – сказав Василь Шпіцер, міський голова першого демократичного скликання Львівської міської ради.

 

«Окрасою прапора є вітер, на якому він майорить, окрасою воїна є дух, який тіло рве до бою. Я хочу побажати всім нам, щоб цей наш прапор вічно майорів на світових аренах, і щоб ніколи не слабнув наш дух, який пориває нас до боротьби, до будівництва і укріплення своєї держави», – сказав Андрій Содомора, почесний громадянин міста Львова. 

 

Почесним «учасником» засідання був і синьо-жовтий стяг – свідок подій 1990 року.

 

Урочистості завершилися церемоніальним підняттям національного прапора над вежею міської Ратуші. Почесну місію підняття прапора виконали депутати 1-го демократичного скликання Ігор Шкарпинець та Зіновій Саляк; депутати 7-го скликання Львівської міської ради Ірина Оршак та Роман Іванців; учасники антитерористичної операції Юрій Руденко (капітан запасу 80-ї десантно-штурмової бригади) та Олег Король (молодший сержант 80-ї десантно-штурмової бригади), а також кращі учні львівських шкіл – Олег Кузик (учень 11-го класу Львівського фізико-математичного ліцею) та Софія Петришин (учениця 11-го класу НВК «Школи-ліцею "Оріяна"»).

 

Церемонію підняття прапора львів’яни споглядали на площі Ринок. 

 

Також депутати міської ради поклали квіти на Личаківському цвинтарі до  могили голови Львівського міськвиконкому Богдана Котика та депутатки першого демократичного скликання Стефанії Шабатури, за час роботи яких місто одне з перших підняло над Ратушею національний прапор.

 

Рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші ухвалили 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика. Прапор, який підняли тоді над Ратушею, був завбільшки 3х6 метрів.

03.04.2018