Громадські слухання про підвищення вартості проїзду в електротранспорті визнані такими, що не відбулись.

 

Учора, 2 квітня, у Львівській міській раді відбулися громадські слухання про доцільність підвищення вартості проїзду в львівському електротранспорті, які ініціював депутат ЛМР Ігор Телішевський.

 

На слухання зареєструвався 131 учасник, передає Твоє місто.

 

Під час обговорень у залі постійно виникали суперечки, довелося навіть залучати представників Муніципальної варти. Люди дорікали керівництву міста тим, що гроші з міського бюджету виділяють на різні речі – від свята пампуха до квартир чиновникам, проте на транспорт їх завжди бракує.

 

Також виникали суперечки через те, що одна частина присутніх звинуватила іншу в приналежності до ЛКП «Львівелектротранс». Відтак ця перша частина не хотіла виносити на голосування будь-які рішення.

 

Проте все ж Ігор Телішевський виніс на голосування питання про недоцільність підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті з огляду на відсутність у ЛКП «Львівелектротранс» обґрунтування таких дій та довготермінової стратегії розвитку підприємства. За це рішення проголосували 44 людини.

 

По тому прес-секретар ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар виніс на голосування питання про зростання вартості одноразового проїзду в трамваях і тролейбусах до 5 грн та до 4 грн у разі придбання пасажирами місячного абонемента. "За" проголосували 66 людей, чого було замало для ухвалення рішення.

 

Відтак, після ще кількох суперечок та перерахунку голосів було вирішено слухання визнати такими, що не відбулися через неточність у підрахунку голосів.

 

Під час виступів керівництво ЛКП наголошувало на тому, що зараз підприємство є збитковим і щорічно потребує дотації від міста на суму 400 млн грн, проте отримує лише 130 млн для часткового покриття витрат на перевезення пільговиків та придбання нового рухомого складу. Відтак ціна квитка у 5 грн дозволила б ЛКП «Львівелектротранс» вийти на беззбитковий рівень.

 

Окрім того, в ЛКП пообіцяли протягом двох тижнів представити стратегію довгострокового розвитку підприємства.

03.04.2018