У Львові не курсують тролейбуси вже чотири доби. Рух трамваїв відновили.

 

 

Унаслідок негоди в місті обледеніла вся контактна мережа електротранспорту протяжністю 270 км. Станом на сьогодні всі трамвайні маршрути відновили, однак тролейбуси ще не курсують. Наразі контактну мережу електротранспорту продовжують очищати від заледеніння.

 

Як пояснили у «Львівелектротрансі», для механічного очищення тролейбуса потрібно вдвічі більше часу, оскільки у нього два контактні дроти. Зокрема, «спецчастини» у трамвая та тролейбуса мають різне місце розташування: у трамваїв це колія, а в тролейбусів усі спецчастини фізично є на контактній мережі, і вони теж заледеніли. 

 

 

«Попри механічну очистку, до цього процесу залучені трамваї та тролейбуси. Тобто вже четверту добу разом із працівниками, які сплять по 2-3 години, наші "ветерани" тролейбуси та трамваї "палять" лід. Тут слід розуміти, що трамвай важчий та має більше шансів "зловити" контакт через колію. Тоді як тролейбус легший, а найосновніше, має мати повний контакт із двома дротами контактної мережі одночасно. Ось тому трамвайні мережі очистили швидше», – зазначила речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

 

За словами начальника управління транспорту ЛМР, відновлювати  рух тролейбусних маршрутів розпочнуть завтра, 15 грудня.

14.12.2022