У парку «На Валах» проведуть археологічні дослідження.

 

Сьогодні, 30 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради ухвалили рішення Про внесення змін до рішення від 23 лютого. Це рішення передбачає розроблення проекту утримання та реконструкції пам’ятки садово-паркового мистецтва «На Валах», а також проведення усіх необхідних археологічних досліджень у парку, інфомує прес-служба ЛМР.

 

«Потрібно зробити проект утримання та реконструкції пам’ятника садово-парковового мистецтва «На Валах», а також провести археологічні дослідження та укласти відповідні договори», – зазначив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.

 

«У частині парку «На Валах» розробити проект утримання та реконструкції пам’ятки садово-паркового мистецтва «На Валах», історико-містобудівне обґрунтування та погодити його у відповідних органах охорони культурної спадщини згідно з вимогами законодавства України. 

 

Провести усі необхідні археологічні дослідження (розкопки) та укласти відповідні договори з виконавцями археологічних та інших вишукувальних робіт», – ідеться в документі.

 

У парку «На Валах» планують створення громадського простору з меморіалом подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса («Губернаторські вали»).

 

З 4 квітня до 21 червня 2016 року тривав перший Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті героїв «Небесної сотні» у місті Львові, було подано 7 конкурсних проектів. Однак рівень робіт не був високим, у зв’язку з чим конкурс було проведено повторно.

 

Відтак, з 1 листопада 2016 року до 1 лютого 2017 року тривав другий конкурс, під час якого було подано 25 конкурсних проектів. Переможцем став авторський колектив у складі: Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак.

 

Найближчим часом, як повідомив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський, відбудеться закладення капсули з нагоди початку будівництва громадського простору Небесної сотні та розпочнуться роботи.

30.03.2018