Цьогоріч в області планують відкрити 13 нових газових свердловин.

 

Цьогоріч на Львівщині планують відкрити ще 13 нових газових свердловин, повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський під час огляду установки комплексної переробки газу дотискувальної компресорної станції «Держів» Стрийського нафтогазопромислу, інформує прес-служба ЛОДА.

 

"Минулого року введено в експлуатацію 10 нових свердловин, крім того, спільно з облрадою видано спеціальні дозволи на розробку п’яти нових родовищ. Плануємо відкрити ще 13 нових свердловин”, – розповів Ростислав Замлинський.

 

Він додав, що, у порівнянні з минулим роком, цьогоріч спостерігають зростання видобутку газу.

 

“Той газ, що видобувають тут, надходить в домогосподарства Львівщини. Майже 700 млн м3 видобувають на родовищах Львівської області, тобто більшу частину спожитого газу видобувають в межах області. Стратегія розвитку "Укргазвидобування" передбачає видобування 20 млрд м3 до 2020 року, а це стільки, скільки потрібно для забезпечення населення та бюджетної сфери”, – зазначив Ростислав Замлинський.

 

Як розповів директор газопромислового управлівння “Львівгазвидобування” Олександр Сендега, на цей рік запланований приріст видобутку газу за рахунок інтенсифікації та  нових технологій.

 

"Львівгазвидобування" займається експлуатацією 40 родовищ, ми є на території 5 областей України, найбільший видобуток газу – у Львівській області. На цей рік запланований приріст видобутку за рахунок нових технологій. Це пов’язано із роботою контюбінгової установки, промивання, кислотних обробок, механізованого видобутку газу. За 2 останні роки зроблено багато, це нові компресори, техніка, система буріння, тобто йде повне оновлення виробництва у межах Стратегії – 2020", – зазначив Олександр Сендега.

29.03.2018