Російські дипломати залишили Україну.

 

Співробітники посольства Росії, котрих офіційний Київ вирішив спровадити зі своєї території після отруєння сім'ї Скрипалів у Солсбері, вже залишили Україну.

 

Про це аґенції "Інтерфакс-Україна" повідомили у прес-службі посольства.

 

"Співробітники посольства, оголошені персонами нон ґрата, вже залишили Україну", – сказали в амбасаді.

 

Тим часом, заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила в інтерв'ю "Радіо НВ", що після видворення 13 російських дипломатів на нашій території продовжує працювати 66 дипломатичних представників РФ. Вона підтвердила, що тепер офіційний Київ чекає на дзеркальні дії з боку РФ.

 

"Ми виходили з того, що дійсно, така можливість існує, і коли ми розглядали саме питання щодо російських дипломатів, ми розуміли, що відповідь, скоріш за все, буде і що це може вплинути на наші консульські представництва і диппредставництво в Росії, і це зупиняло нас від того, щоб прийняти рішення щодо більшої кількості російських дипломатів, оскільки – для мене це теж було новиною – їх працювало в Україні 79 осіб", – заявила заступниця міністра.

 

"Зараз після того, як 13 поїдуть додому, їх залишиться також доволі багато, тобто 66", – цитує УНІАН.

 

При цім дипломат підкреслила, що в Росії працює менше українських дипломатів, ніж російських в Україні – "наших дипломатів там 45 або 47".

 

"І, звичайно, це створює додаткову напругу для нашого представництва в більшості регіонів Росії, особливо що стосується Ростова, і необхідності забезпечення консульського доступу до українських політв'язнів", – зазначила Зеркаль.

 

29.03.2018