Ар'єв: Російські дипломати мають 48 годин, щоб виїхати з України.

 

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв заявив, що в середу вичерпується термін, котрий мають 13 російських дипломатів для того, аби залишити територію України.

 

Про це Ар'єв сказав у ефірі телеканалу "112-Україна".

 

"Наскільки мені відомо, Україна висилає достатньо серйозних дипломатів, на рівні першого, другого секретаря. Тобто не технічний персонал. Вони вже до завтра (в середу, – Z) мають залишити територію України, їм дали 48 годин", – зазначив віце-президент ПАРЄ.

 

Відповідаючи на питання про те, чи Росія має право прислати заміну висланим дипломатам, Володимир Ар’єв зазначив: "У цьому випадку вони мають право надсилати когось на заміну. Українська сторона, звичайно, буде розглядати, але наш рівень дипломатичних відносин після того, як Україна відмовилася приймати посла РФ, доволі низький", – додав політик.

 

Ар'єв запевнив, що в цій справі "жодного тиску на Україну не чинили", а рішення ухвалили "на знак солідарності з нашими британськими колегами".

 

"Ми мали зробити цей крок так само, як свого часу Британія та країни ЄС запровадили санкції проти РФ через російську агресію проти України. Це був абсолютно зважений і логічний крок", – сказав Ар'єв.

 

28.03.2018