Борис Джонсон порівняв Путіна з Гітлером.

Міністр закордонних справ Великої Британії також пов'язав отруєння Сергія Скрипаля з президентськими виборами в Росії.

 

 

«Володимир Путін використовує Чемпіонат світу з футболу, який пройде в Росії, як "піар-хід", точнісінько, як Адольф Гітлер використовував Олімпіаду 1936 року в Німеччині», – процитувало слова Бориса Джонсона радіо BBC.

 

Виступаючи перед парламентським комітетом з міжнародних справ, Джонсон погодився з депутатом-лейбористом Єном Остіном (Ian Austin) в тому, що Путін за допомогою мундіалю хоче «навести ґлянц на жорстокий і корумпований режим» в Росії.

 

Під час свого виступу керівник британського зовнішньополітичного відомства зазначив – Путін поводиться агресивно і не зважає на думку міжнародних партнерів. Джонсон сказав, що Лондон вимагає від Москви залагодити безпеку британських уболівальників. При цьому, за словами Джонсона, влада країни активно відмовлятиме британців від поїздок до Росії.

 

Водночас міністр не погодився з пропозицією Остіна не відряджати англійську збірну на Чемпіонат світу. «Загалом було б несправедливо карати їх (уболівальників збірної, – Z) або саму команду, яка готувалася протягом дуже тривалого часу. Для гравців це справа їхнього життя», – зазначив Джонсон.

 

Окрім того, британський міністр закордонних справ заявив, що атентат на колишнього російського аґента Сергія Скрипаля у Великій Британії, ймовірно, був приурочений до президентських виборів у Росії. «Час (замаху – Z), ймовірно, більш тісно пов'язаний з недавніми виборами в Росії. Так чинить багато недемократичних фігур: напередодні виборів чи якогось критичного політичного моменту часто дуже привабливою буває думка про впровадження в суспільну свідомість образу ворога», – зазначив Джонсон.

21.03.2018