Менше третини депутатів міськради прозвітували про виконану минулоріч роботу.

 

Лише 18 із 64-х депутатів Львівської міськради прозвітували перед виборцями за виконану торік роботу. Про це свідчать результати моніторингу діяльності міських депутатів у 2017 році, який провела Громадянська мережа ОПОРА, розповів аналітик Тарас Радь, передає ЛП.

 

«Найбільшою проблемою депутатів Львівської міської ради є належне звітування перед своїми виборцями. Бо якщо говорити про змістовність, дотримання часових рамок і публічність їхнього звіту, то із цим виникають проблеми», – розповів Тарас Радь.

 

Експерти заявили, що досліджували перш за все наявність самого тексту звіту або хоча б оголошення про його проведення на Інформаційному порталі депутатів Львівської міськради, оскільки на ньому є спеціальний розділ. Також до уваги брали ЗМІ та партійні сайти.

 

«Тексти своїх звітів на цьому порталі оприлюднили 18 депутатів. Але не всі вони за змістом відповідають вимогам законодавства. У законодавстві чітко прописано, що у своїх звітах депутати повинні дотримуватися п’яти критеріїв: прозвітувати про діяльність в раді, які рішення ухвалювались, про участь депутата в ухваленні цих рішень, окремо про роботу в окрузі та роботу з виборцями.

 

Натомість зазвичай депутати у своїх звітах концентрують увагу лише в межах свого округу. Дехто перераховує, які подавав запити, але не вказує самого результату подання цих запитів», – зазначила юристка Громадянської мережі ОПОРА у Львові Наталія Матківська.

 

Під час презентації моніторингу були присутні і депутати Львівської міської ради, які зазначили, що те, яким чином звітувати перед виборцями, є їхнім особистим вибором. Але погодилися з аналітиками, що варто знайти найоптимальнішу форму звітування.

21.03.2018