Порошенко відвідав село, звільнене нещодавно армією.

 

Президент України Петро Порошенко відвідав визволену від загонів екстремістського руху "ЛНР" Катеринівку в Луганській області. Також він побував на пункті перетину "Золоте".

 

Про це повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Президент відвідав визволену Катеринівку і Золоте на Луганщині, де збудовано контрольно-пропускний пункт через лінію зіткнення, але його роботу (КПВВ, – Z) заблокували російські окупанти", – зазначив Цеголко.

 

Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що відкриття КПВВ "Золоте" вже два роки блокують бойовики, а в Катеринівку не приїжджають спостерігачі місії СММ ОБСЄ, бо її щодня обстрілюють і там активно діють диверсійні групи.

 

Зі слів Геращенко, лінія зіткнення проходить майже біля самого села. Вона поінформувала, що у Катеринівці залишаються жити 200 мешканців, серед них 20 дітей.

 

На початку лютого українські волонтери повідомили про те, що українські сили без бою встановили контроль над селом Катеринівка, що на лінії розмежування. Штаб згодом підтвердив цю інформацію. "Повідомляємо, що населений пункт Катеринівка Луганської області, який розташований поблизу лінії розмежування, уже тривалий час підконтрольний Україні. Військовослужбовці Збройних сил України допомагають місцевому населенню у вирішенні нагальних питань та поверненні до мирного життя", – ішлося в офіційному повідомленні. 

 

16.03.2018