СБУ заявила про блокування розгалуженої антиукраїнської мережі.

 

Служба безпеки України заявила про викриття та блокування роботи антиукраїнської мережі, причетної до організації провокацій на замовлення Росії.

 

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

 

У рамках кримінального провадження провели 28 обшуків у різних регіонах України: у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях. Згідно з запевненням спецслужби, під час слідчих дій виявили беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ. Зокрема, вилучили для проведення експертизи 46 магнітних носіїв інформації та 38 мобільних пристроїв із важливими для досудового слідства матеріалами та даними.

 

"Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом «Для службового користування», які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави", – поінформували в СБУ.

 

Правоохоронці також інформують про встановлення "бойової групи" цієї мережі. У зловмисників вилучено 700 грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами, дві гранати Ф-1 та РГД-5, понад 600 набоїв різного калібру.

 

СБУ встановила, що координацію діяльності мережі здійснювала особа на ім'я Артем Бузіла, який нібито узгоджував проведення антиукраїнських заходів з адміністрацією російського президента. У фінансуванні цієї групи підозрюють колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

 

14.03.2018