Росія відмовилася виконувати британський ультиматум.

Про це свідчить заява російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

 

 

Лавров заявив, що російська сторона не відповідатиме на ультиматум Лондона в зв'язку зі «справою Скрипаля» доти, поки Велика Британія не виконає своїх зобов'язань в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї і не забезпечить доступу до речовини, якою було отруєно екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. «Перш ніж ставити ультиматуми – відзвітувати перед британським урядом за 24 години – краще дотриматися власних зобов'язань за міжнародним правом, в цьому випадку – Конвенції зі заборони хімічної зброї», – нарікав глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві.

 

За його словами, Росія не винна в інциденті зі Скрипалем і готова співпрацювати з Лондоном відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї, «якщо Об’єднане Королівство спроможеться і пристане на те, щоб виконати свої міжнародно-правові зобов'язання за тим же документом». Про це повідомило російське інформаційне агентство «Интерфакс».

 

Нагадаємо, що напередодні британська прем’єрка Тереза ​​Мей звинуватила Росію в отруєнні подвійного аґента Сергія Скрипаля. «Досить імовірно, що Росія несе відповідальність за дії, вчинені проти Сергія Скрипаля та його доньки Юлії», – заявила Мей, виступаючи в парламенті зразу ж після засідання Ради Безпеки Об’єднаного Королівства. За її словами, було застосовано нервово-паралітичну отруйну речовину нового покоління під назвою «Новичок», якою диспонує російська армія.

 

Тереза Мей виставила Москві ультиматум, щоб та до вівторка надала пояснення з приводу інциденту. «Якщо з боку Росії не буде відповіді, яка заслуговує на довіру, то отруєння Скрипаля вважатиметься протизаконним використанням російською державою сили на території Великої Британії», – застерегла ​​Мей.

13.03.2018