Суд виніс вирок двом учасникам нічної різанини на День студента, в якій загинув 19-річний хлопець.

 

Галицький районний суд Львова засудив Назарія Яблонського та Володимира Гука – двох із трьох нападників, причетних до різанини на День студента у центрі Львова у 2015 році, передає Zaxid.net.

 

Одного з них суд ув’язнив до п’яти років тюрми, іншому призначили іспитовий строк у три роки. Матеріали щодо третього нападника, який, за версією слідчих, безпосередньо вбив 19-річного студента «Львівської політехніки» Романа Подайка, розглядаються судом окремо.

 

Як повідомляв Z, у ніч на 18 листопада 2015 року четверо осіб вчинили два різні напади у центрі Львова. Перший трапився приблизно о 01:15 біля Львівської опери. Унаслідок цього двоє хлопців отримали ножові поранення, ще один – легкі тілесні ушкодження.

 

Через годину після цього випадку, приблизно о 02:00, на проспекті Свободи (біля статуї Діви Марії) ці ж хлопці напали на іншу студентську компанію. Внаслідок бійки двох студентів побили, ще двох – підрізали. Один із них, 19-річний Роман Подайко, помер від численних ножових поранень. Після цього нападники втекли з місця події, виникнувши ніж, який знайшли слідчі. Згодом правоохоронці розшукали та затримали їх.

 

Під час судового засідання двоє засуджених визнали свою провину в хуліганстві та побитті людей. Один із них також визнав, що передав ножа своєму другові, усвідомлюючи, що він хоче підрізати людей.

 

Галицький районний суд визнав обох чоловіків винними у хуліганстві, одного з них – також в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Дівчину, яка була разом з нападниками, до відповідальності не притягували.

 

Вироку суду щодо 22-річного Миколи Павука, якому на момент нападів було 20 років і який безпосередньо завдавав ударів ножем 19-річному Романові Подайку, ще немає. Його справу спершу розглядали у Галицькому суді, однак через не затверджені списки присяжних її передали на розгляд у Франківський районний суд Львова, де вона перебуває зараз.

07.03.2018