Нацзв'язок розпродав ліцензії на 4G.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації провела другий етап тендера на ліцензії високошвидкісного зв'язку 4G. Найбільші оператори мобільного зв'язку України – "Київстар", Vodafone і lifecell – заплатять за ліцензії на 4G-зв'язок у діапазоні 1800 МГц 5,424 мільярдів гривень.

 

Як передає УНІАН, на продаж було виставлено шість лотів.

 

Оператори "Київстар", lifecell і Vodafone викупили перші три лоти на зв'язок четвертого покоління за 3,17 млрд грн. "По лотами номер один-три (№1, №2, №3) беруть участь у тендері тільки по одному учаснику суб'єкта конверсії з ціновою пропозицією, встановленою умовами. У зв'язку з чим комісія визначила переможців тендеру, а саме: за лот №1 "Лайфселл" – 795 млн грн, лот №2 "Київстар" – 1,325 млрд грн, лот №3 "ПФ Україна" – 1,050 млрд грн", – сказав глава НКРЗІ Олександр Животовський у ході проведення торгів.

 

За результатами торгів "з голосу" оператор мобільного зв'язку "Київстар" став переможцем конкурсу на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц по четвертому і шостому лоту, запропонувавши за ліцензію 612 млн грн і 900 млн грн відповідно.

 

Оператор мобільного зв'язку компанія "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, стала переможцем конкурсу на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц за п'ятим з шести лотів, запропонувавши за ліцензію 742 млн грн при стартовій ціні 265 млн грн.

 

Таким чином, до бюджету від операторів повинні бути перераховані 5,424 млрд грн за ліцензії на 4G-зв'язок у діапазоні 1800 МГц.

 

"Цього року зв'язок четвертого покоління буде запущено в більшості обласних центрів, а в Києві, сподіваюся, через кілька місяців", – сказав під час торгів президент України Петро Порошенко.

 

07.03.2018