Футбольна Прем'єр-ліга розбилася на дві групи.

 

У чемпіонаті України з футболу завершилася перша частина турніру – 12 команд Прем'єр-ліги після останнього, 22-го, туру поділилися на дві групи.

 

Перша шестірка змагатиметься за медалі та участь у єврокубках: 2 футбольні клуби підуть на Лігу чемпіонів, а ще 2 команди (де-факто 3 – через "резерв" Кубка України, котрий звикло дістається командам із першої четвірки) – у Лігу Європи.

 

Слабкіша ж група змагатиметься за збереження в Прем'єр-лізі – вкінці сезону дві останні команди понизяться в Першу лігу.

 

 

В останньому турі "звичайної" сітки донецький "Шахтар" переміг "Карпати" у Львові – 3:0. Гірники закріпилися на лідерській позиції, "Карпати" ж наразі на 9-й сходинці.

 

Київське "Динамо" перемогло "Зорю" – 3:2, "Ворскла" подолала "Чорноморець" – 2:1, "Сталь" програла "Вересу" – 0:1.

 

Центральним матчем 2-го туру можна вважати гру між "Маріуполем" та його земляком із Донбасу "Олімпіком". Хто переміг би в змаганні, той увійшов би до чільної шістки, а хто програв би – змагався б із аутсайдерами. "Маріуполь" (до слова, півфіналіст Кубка України, поруч із "Динамо", "Шахтарем" і "Дніпром") виявився сильнішим.

 

Наразі в 22-му турі ще не грали "Зірка" й "Олександрія", але їхній матч не матиме значення для турнірної таблички (хіба що "Карпати" можуть опуститися на 10-те місце).

 

Другий етап чемпіонату згідно з новою "сіткою" почнеться 9 березня – у Полтаві "Ворскла" (3-тє місце наразі) прийматиме лідера, ФК "Шахтар".

 

 

05.03.2018