Економити газ на школярах не погодились Львів і Тернопіль.

 

Сьогодні, 2 березня, НАК «Нафтогаз України» оприлюднила звернення до українців з проханням протягом наступних 3-4 днів скоротити споживання газу, аби зменшити можливі наслідки енергетичного шантажу з боку Росії.

 

Міністр енергетики Ігор Насалик запропонував запровадити канікули у всіх навчальних закладах до 6 березня включно.

 

У Львівській міській раді повідомили, що подачу тепла до навчальних закладів міста буде переведено в ощадливий режим, але у приміщеннях буде забезпечено температуру, необхідну для нормального і комфортного навчального процесу.

 

Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть. Станом на сьогодні місто працює у звичному режимі – опалення подають до усіх споживачів теплопостачальних підприємств: населення, школи, садочки, лікарні, поліклініки тощо.

 

На вихідні дні у навчальних закладах будуть підтримувати мінімальну температуру, що дає змогу працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів.

 

У Львівській міській раді також закликали власників індивідуальних газових котлів зменшити споживання газу протягом наступних 4-х днів з метою економії.

 

Так само навчання у звичному режимі триватиме і у Тернополі. Зaвтрa, у субoту, 3 березня, всі тернoпільські шкoлярі будуть нaвчaтися, oскільки тривaє відпрaцювaння зa 9 березня, що буде вихідним, зaзнaчили у Тернопільській міській рaді. У понеділок діти також підуть до шкіл.

 

Натомість у Тернопільській області комісія з питань ТЕБ і НС рекомендує призупинити навчання у зв’язку із різким пoгіршенням пoгoдних умoв тa пoниженням темперaтури пo всій Укрaїні. Комісія рекомендує призупинити навчальний процес до 12 березня. Проте це не має поширюватись на вищі навчальні заклади.

 

Івано-Франківщина теж планує призупинити навчання. Так, у Калуші вже ухвалили рішення про призупинення навчання до 12 березня у всіх навчальних закладах. Таке ж рішення ухвалило і керівництво Прикарпатського національного університету. Як повідомляв Z, в Івано-Франківську щойно 1 березня відновили навчання.

02.03.2018