Порошенко: Новина про Javelin надихає.

 

Президент Петро Порошенко висловив подяку президентові США Дональдові Трампу та всім союзникам України за "важливе історичне рішення" – дати згоду на постачання протитанкових ракетних комплексів Javelin українській армії.

 

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Надихаюча новина зі США – Україна отримає те, про що давно говорили, але не підтверджували, – «Джавеліни»!.. Фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито!" – зазначив верховний головнокомандувач.

 

Президент вважає, що "ця зброя в руках українських військових стане додатковим стримувальним аргументом проти російської агресії на Донбасі".

 

"Лише єдністю і солідарністю можна зупинити російського агресора та вберегти Вільний Світ від його маніакальних амбіцій", – зазначив Порошенко.

 

Як писав Z, напередодні Держдепартамент США схвалив постачання до України ракетних комплексів Javelin.

 

"Системи Javelin допоможуть Україні розбудувати довготермінову обороноздатність і захищати свій суверенітет та територіальну цілісність з метою досягнути відповідності вимогам національної оборони", – йдеться в заяві на сайті Агенції з питань співпраці у царині оборони та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

 

До пакету американської допомоги Україні також входить підготовка до використання техніки, технічна допомога з боку уряду США та військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов'язані логістичні елементи.

 

Водночас у Міністерстві оборони Сполучених Штатів вважають, що поставки Javelin до України не вплинуть на військовий баланс в реґіоні. "Цей запропонований продаж стане внеском у закордонну політику та національну безпеку США, бо сприятиме покращенню безпеки України. Україна не матиме жодних проблем із інтеграцією систем Javelin до своїх збройних сил", – йдеться у повідомленні.

 

02.03.2018