Криворізького командира відсторонили від посади через совєцькі знамена.

 

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира військової частини №3011 полковника В’ячеслава Мельника після того, як військовослужбовці Нацгвардії в Кривому Розі взяли участь у заходах з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від нацистів із використанням совєцької символіки.

 

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії.

 

 

Як видно з фотографій, опублікованих після маршу, колону у Кривому Розі очолювали нацгвардійці, котрі тримали синьо-жовті, а також і червоні знамена (з написами "За родіну", зі совєцькою символікою).

 

Ці знимки опублікувала волонтерка Юліана Березуцька. "Це сумно і гидко. Особливо молоді хлопці з Нацгвардії з нібито "бойовими прапорами" за наші з вами податки", – обурилася волонтерка.

 

Згідно зі законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", в Україні заборонено використовували "прапори, символи, зображення або іншу атрибутику, в яких відтворено поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п’ятикутної зірки". Виняток – лише ориґінали бойових знамен.

 

28.02.2018